BNL D’Italia de la Roma – rezumat, castigatori si concluzii

Scris de Daniel pe in categoria Rezumate meciuri

Turneul prelungit de la Roma s-a încheiat în sfârșit. Astăzi după-masă Rafael Nadal l-a bătut din nou pe Novak Djokovic pe zgură, ajungând la un 11-2 greu de digerat la întâlnirile directe pe această suprafață.

Deși toată lumea se aștepta și își dorea, Roger Federer nu a reușit să își învingă complexul Djokovic dar se apropie ca și joc de vârful de formă 2007-2008. Nadal își semnează cu această victorie în finală revenirea, având în vedere rezultatele proaste de la începutul anului.

Revelația tabloului masculin a fost Andreas Seppi. Jucătorul italian a fost împins din spate de publicul local și a reușit 2 performanțe extraordinare. L-a eliminat pe John Isner (9 ATP) 6-4,3-6,6-3 și pe Stanislas Wawrinka 6-7,7-6,7-6. Ieșirea lui în sferturi în fața lui Federer nu a fost dezamăgitoare pentru public, care l-a aplaudat minute în șir la sfârșitul meciului.

Dezamăgirea concursului este Andy Murray (4 ATP) care după ce a zis pas turneului de la Madrid, era considerat mare favorit pentru tururile finale la Roma, fiind odihnit.

Pe tabloul principal am avut doar un reprezentant venit din calificări, Adrian Ungur care nu a reușit să treacă în primul tur de Juan Monaco (6-2,6-2)

Tabloul integral îl puteți găsi aici.

La dublu, Horia Tecău și Robert Linstedt au pierdut în semifinale contra unui cuplu supriză – Janko Tipsarevic cu Lukasz Kubot cu scorul de 6-2, 6-3. În sferturile de finală Horia cu Robert au reușit să treacă peste complexul M. Fyrstenberg/M. Matkowski care i-au învins în finală la Madrid.

Pe tabloul feminin finala între Na Li (8 WTA) și Maria Sharapova (2 WTA) a fost un adevărat tur de forță pentru ambele. Maria Sharapova a revenit de la 6-4,4-0 în favoarea lui Na Li și a reușit să învingă în final 4-6,6-4,7-6.

Trebuie menționat totuși că Na Li a beneficiat de retragerea lui Serena Williams (5 WTA) care probabil nu a vrut să forțeze chiar înainte de Roland Garros.

Revelația probei feminine a fost însăși finalista Na Li care după Roland Garros-ul câștigat anul trecut nu a reușit să mai reproducă performanța în alte concursuri mari.

Dezamăgirile concursului sunt Marion Bartoli (8 WTA) și Caroline Wozniaki (9 WTA), care ambele au capotat în turul 2 al concursului, având și primul tur liber ca și favorite. Caroline pierde teren în clasament a 3-a săptămână consecutivă și își amintește doar că anul trecut pe vremea asta era numărul 1 mondial.

Sorana Cârstea a făcut un turneu bun și un meci mare contra lui Jelena Jankovic 6-3,4-6,7-6 și a ajuns până în turul 3. Din păcate Monica Niculescu a pierdut în primul tur al concursului atât la simplu cât și la dublu.

Trackback de la acest site.

Daniel

Pasionat de tenis și comunicare, își începe ziua zâmbind pentru că știe ce trebuie să facă. Îl puteți găsi ciripind pe twitter cu danielsima. Vezi articolele scrise de Daniel

Comentarii (2)

Trimite un comentariu