Oare va reuși împăratul Roger să doboare și ultimul record important?

Scris de Daniel pe in categoria Editoriale

Roger Federer este aproape de o performanță istorică și sunt destul de sigur că ăsta este și va fi pentru ceva timp motivul principal al continuității lui. Performanța de care vorbesc este numărul de săptămâni ca și lider al clasamentului mondial ATP, unde mai are doar o săptămână ca să îl egaleze pe Pete Sampras și încă o săptămână ca să îl depășească. Analiștii tenisului au făcut deja calculele și Wimbledonul care începe săptămâna viitoare poate fi una dintre ultimele lui șanse să își îndeplinească visul.

Deși nu a câștigat turneul de la Halle,

Roland Garros – visul oricarui jucator

Scris de Daniel pe in categoria Editoriale

Roland Garros - Philippe ChatrierCalificările pentru unul dintre cele mai frumoase concursuri de tenis din lume au început deja. Avem și noi reprezentanți de care vă vom povesti în curând. Deși Roland Garros-ul este un eveniment anual parcă de fiecare dată când începe mai aflu câte o informație interesantă și frumoasă. Așa că m-am gândit să îi facem o analiză cu câteva zile înainte de debutul oficial.

Numele concursului și implicit a bazei sportive este în onoarea marelui aviator francez Roland Garros. Ca și formă de organizare, concursul care începe duminica asta datează din 1925, când a fost declarat deschis pentru orice amator, membru sau non-membru al clubului local de tenis. Doar din 1968 însă a devenit primul concurs de tenis ”Open” din lume, însemnând că profesioniștii cât și amatorii aveau voie să concureze la câștigarea premiului în același timp. În 2007 a fost din nou primul concurs din tenis care a premiat bărbații și femeile în mod egal.

Când banii ţin loc de rachetă

Scris de Marius pe in categoria Editoriale

Ion Tiriac

Ion Ţiriac nu a fost un jucător de tenis extraordinar. La simplu nu a reuşit să convingă niciodată, cea mai bună clasare a sa reprezentând-o locul 55. La dublu, însă, a jucat minunat alături de Ilie Năstase şi a reuşit să rămână în mintea compatrioţilor ca o legendă a tenisului românesc.

Câţiva zeci de ani mai târziu, oamenii şi-l amintesc în alte ipostaze, lăsând tenisul în planul secund. Având o avere undeva în jurul a 1 miliard de euro, afaceristul s-a făcut remarcat mai degrabă prin vânătoarea anuală de mistreţi de la Balc, decât prin investiţiile în tenis.

De ce mai joacă Roger Federer?

Scris de Daniel pe in categoria Editoriale

De când urmăresc și respir sportul ăsta am avut foarte mulți numărul 1 în ATP. Pot să zic că din 1995, de când am participat prima oară ca spectator la US Open, sunt în temă cu istoria ATP-ului și liderii care au fost. Am crescut cu Agassi și Sampras care mi se păreau și încă mi se par figuri nemuritoare și m-am adaptat greu când au apărut intrușii Safin, Kuerten, Moya sau chiar Rafter. Jucători buni, dar care nu nu au reușit să fie constanți. Asta până la Roger Federer.

Despre zgura albastra si alti demoni

Scris de Daniel pe in categoria Editoriale

Pregătiți-vă spiritual pentru o săptămână plină de polemici. Zgura albastră pe care Ion Țiriac o evanghelizează poate fi buzz-ul de care tenisul avea nevoie pentru a urca puțin în preferințele consumatorului.
Și asta e un lucru foarte bun care înseamnă o grămadă de beneficii: audiență, sponsori, investiții, concursuri și mai departe putem zice de mai mulți părinți care își duc copii la tenis.
Atât de multe poate însemna zgura albastră cea de toate zilele. Pentru noi, spectatorii turneului de la Madrid, zgura albastră va însemna o vizibilitate mai bună a mingii și o înțelegere superioară a fazelor, adică pe românește, o să se vadă mai bine ce joacă băieții.