Frustrarea unui pasionat de tenis

Scris de Daniel pe in categoria Editoriale


Sunt un consumator loial de știri sportive. Dacă pe mine mă cucerește apartenența la o comunitate, chiar și locală, restul sporturilor sunt și ele interesante din punctul meu de vedere până la un moment dat. Tresar de fericire de fiecare dată când aud imnul României la vreun concurs sau simpla menționare a echipelor mele favorite. Cum am zis la început, sunt consumator și în special de tenis.


Mă întristează zilnic faptul că o țară cu tradiție în sporturi precum a noastră a devenit o dependentă de fotbal. Și e dependentă din toate punctele de vedere. Atât de dependentă încât oamenii ca mine trebuie să își citească știrile din tenis în locuri obscure ale internetului. Sunt trimis la categorii generale gen alte sporturi unde nu reușesc să leg 2 evenimente importante din același sport într-o săptămână.

Normal, prima reacție a mea ca a oricărui om normal este:

ce să faci, nu există performanțe…

Și e greșit, foarte greșit. Deși trăim într-o țară care este o continuă dezamăgire din punct de vedere fotbalistic, economic, politic și chiar cultural, sunt unele sporturi ”obscure” gen tenisul care încă produc performanțe. Performanțe, nu neapărat realizări, deși depinde din ce perspectivă ne uităm.

Arunc acum câteva numere care le voi explica imediat. Sunt calde: 30,40 47,56,74,86,89. Poate chiar și 146,206,214,279,288. Defapt hai să zic și un număr general: 67.

Dați-mi voie să dau și o identitate numerelor:

Locul 30 în lume – Monica Niculescu, 40 – Sorana Cîrstea, 47 – Simona Halep, 56 – Irina Begu, 74 – Alexandra Cadanțu, 87 – Edina Gallovits, 89 – Alexandra Dulgheru, 146 – Mihaela Buzărnescu, 206 – Mădălina Gojnea, 214 – Elene Bogdan, 279 – Raluca Olaru, 288 – Mitu Cristina.

Ultimul număr e poate mai important. 67. 67 sunt motivele pentru care citesc știri din tenis. 67 e numărul de fete înscrise în WTA sezonul ăsta reprezentând România.

Părerea mea e că numărul e mare, poate prea mare pentru puținii pasionați de tenis. Sau suntem mulți? Rămâne de văzut.

Trackback de la acest site.

Daniel

Pasionat de tenis și comunicare, își începe ziua zâmbind pentru că știe ce trebuie să facă. Îl puteți găsi ciripind pe twitter cu danielsima. Vezi articolele scrise de Daniel

Comentarii (3)

 • Marius

  |

  Iti dau foarte mare dreptate. Mie imi place fotbalul si tot nu suport mizeria din liga 1…

  Răspunde

 • Florin

  |

  Parca nici nu prea conteaza daca romanii au performante in tenis sau nu. Daca exista public care vrea sa fie informat despre ce e se intampla in tenis atunci acesta ar trebui sa gaseasca informatii utile.

  Dincolo de cifre tenisul e un sport frumos si elegant.
  Din pacate ne-am obisnuit cu fotbalul, acesta este sportul care starneste interesul romanilor. Nu e rau dar trebuie sa stim ca exista si alte sporturi care MERITA promovate.

  Felicitari pentru initiativa !

  Răspunde

Trimite un comentariu