Ziua 13 RG12 – Primii 2 favoriti ai turneului sunt in finala

Scris de Daniel pe in categoria Game, set, meci

După ce ieri am urmărit meciurile fetelor și ziceam că nu e pic de continuitate în rezultate, astăzi ambii favoriți principali ai turneului, Novak Djokovic și Rafael Nadal și-au câștigat meciurile în semifinale.

Deși sunt un fan declarat al lui Roger și speram să câștige, se pare că Novak este totuși prea puternic sezonul ăsta pentru el. Deși a avut 2 meciuri pe muchie de cuțit, contra lui Andreas Seppi și Jo-Wilfried Tsonga, ultimul având și 4 mingi de meci contra lui, Novak și-a revenit la fix și l-a bâtut pe Roger în 3 seturi ușoare, 6-4,7-5,6-3. Să sperăm că Roger nu va fi descurajat și continuă încă cel puțin un sezon.

Ziua 12 #RG12 Sharapova si Errani sunt in finala

Scris de Daniel pe in categoria Game, set, meci

Ritmul s-a subțiat și astăzi am avut doar 2 meciuri, dar foarte importante – semifinalele feminine.

Maria Sharapova a învins-o pe Petra Kvitova 6-3,6-3 într-un meci relativ ușor. Maria a avut un parcurs interesant în acest turneu, oscilând meciurile extraordinare cu meciurile slabe.

Maria a devenit jucătoare profesionistă de tenis la 14 ani, debutând de ziua ei pe 19 Aprilie 2001. A câștigat 3 din 4 turnee de Grand Slam, rămânându-i doar Roland Garros. Anul acesta s-ar putea să intre în grupul select de câștigători a toate 4 Grand Slam-uri.
La 25 de ani, Maria are deja 26 de turnee WTA câștigate și este printre puținele jucătoare care se pot lăuda că au fost numărul 1 la 18 ani.

În cealaltă semifinală au fost 2 jucătoare foarte muncitoare, Samantha Stosur și Sara Errani. Câștigătoare a fost cea din urmă, după un meci de 3 seturi și 2 ore, cu scorul de 7-5,1-6,6-3.

Sara Errani este o apariție surprinzătoare în finală. Momentan este locul 21 WTA, dar cu rezultatul acesta la Roland Garros va intra pentru prima oară în carieră în TOP10.

Este mai mică cu 10 zile decât Maria Sharapova dar rezultatele ei sunt mult mai mediocre decât ale Mariei. Cu 5 concursuri de simplu câștigate și 13 de dublu, Sara va avea o dublă întâlnire rusească, având în vedere că este calificată în finală și la dublu.

Ca și pronostic personal pentru finală, sunt destul de sigur de victoria Mariei. Atâta timp cât nu apar accidentări sau schimbări neașteptate, Sharapova își va completa traista de turnee sâmbătă.

Ziua 11 la RG12 – Nadal – Ferrer, Kvitova – Sharapova in semifinale

Scris de Daniel pe in categoria Game, set, meci

Predicțiile noastre pe tabloul masculin merg șnur până acum. Dacă am ghicit 7 din 8 sfert-finaliști, de astăzi avem toți 4 semifinaliști ghiciți și suntem pe locul 263 din 6940. Din păcate concursul este adresat doar teritoriului american și deci nu putem ridica marele premiu dacă am câștiga.
Ne gândim serios să facem și noi un sistem de concurs cu premii pentru dintenis.ro ca să puteți participa cu predicțiile voastre și să aveți șanse reale la cadouri drăguțe.

Dar asta vedem, stabilim și anunțăm când avem ceva.

Să trecem la Roland Garros 2012, Ziua 11:

Rafael Nadal a ajuns în semifinalele Roland Garros din nou și are un record impresionant în 8 sezoane – 50 de victorii și doar o înfrângere. Este considerat pe bune regele zgurei și este o plăcere să fiu contemporan cu el.

Meciul lui cu Nicolas Almagro a fost o plăcere ochiului pentru prima oră și primul set, după care Nadal a tranșat partida și a reușit să treacă fără probleme de compatriotul lui.
Scorul final a fost 7-6,6-2,6-3 și Rafael încă nu a pierdut nici un set la acest concurs.

Adversarul în semifinale, David Ferrer a făcut un meci destul de bun și a ajuns pentru prima oară în semifinala pariziană învingându-l pe Andy Murray în 4 seturi 6-4,6-7,6-3,6-2.

Pe tabloul feminin a fost prima zi în care nu am constatat nici o supriză (bine, au fost doar două meciuri), zi în care Maria Sharapova și Kvitova au câștigat așa cum este normal.

Maria, marea favorită a turneului în acest moment, a trecut foarte ușor de Kaia Kanepi cu scorul de 6-2,6-3 în 75 de minute.
Petra Kvitova a bătut în 3 seturi, după un prim set care m-a făcut să cred că Yaroslava Shvedova va învinge. Scorul final a fost 3-6,6-2,6-4.

Ziua 10 la RG12 – Frumusetea jocului a iesit la iveala

Scris de Daniel pe in categoria Game, set, meci

Din păcate și din fericire în același timp, Roland Garros-ul se apropie de final. Ziua 10 a fost una magică cu meciuri extraordinar de echilibrate pe tabloul masculin și destul de ușoare pe tabloul feminin.

Roger Federer a făcut un meci ciudat, dar care s-a terminat cu bine după el. După ce a dat aproape 2 ore doar rame și mingi 2 degete în afara terenului, Roger a reușit să remonteze avansul de 2 seturi al lui Juan Martin Del Potro și să câștige după 3 ore și jumătate în 5 seturi.
Scorul final a fost 3-6,6-7,6-2,6-0,6-3 pentru Roger și se va întâlni în semifinale cu