Mathieu câştigă cu Isner după un nou meci maraton

Scris de Marius pe in categoria Game, set, meci, Rezumate meciuri

5 ore şi 44 de minute pentru 6-7(2), 6-4, 6-4, 3-6, 18-16. Atât a durat meciul dintre Paul-Henri Mathieu şi John Isner. Primul, francez, deci favorit al publicului, iar cel de-al doilea cunoscut pentru meciul demn de un record mondial de la Wimbledon 2010.

Atunci Isner a jucat cu Mahut şi cei doi au intrat în istoria tenisului pentru cel mai lung meci, durata totală fiind de 10 ore, iar partida a fost disputată pe parcursul a trei zile. Scorul în setul decisiv a fost de 70-68 pentru american. 

Isner era favoritul numărul 10 al turneului de la Paris, fiind favorit clar în acest meci. Cu toate acestea, americanul s-a lovit de un Mathieu într-o zi bună, primul set fiind câştigat cu greu de Isner, la tiebreak. Impulsionat de spectatorii veniţi în număr mare la meci, francezul a reuşit să revină şi a preluat conducerea la seturi, 2-1. John Isner a câştigat următorul set şi a trimis meciul în decisiv.

Aici toţi cei care se uitau la meci au avut un deja-vu. Existând precedentul Wimbledon, cu acelaşi Isner în rol principal, mulţi se aşteptau ca meciul să depăşeacă recordul precedent. Nu s-a întâmplat însă acest lucru, favoritul publicului parizian câştigând setul 5 cu 18-16. De nu mai puţin de 8 mingi de meci a avut nevoie Mathieu pentru a câştiga.

Isner a servit foarte bine, câştigând 74% din mingile de pe serviciul întâi. Mai mult, acesta a reuşit 41 de aşi care l-au menţinut în meci. Surprinzător a fost faptul că americanul a dat semne de oboseală, spre deosebire de Mathieu care nu a părut afectat de durata partidei.

Francezul s-a calificat astfel în turul 3 de la Roland Garros, unde îl va întâlni pe învingătorul din meciul                         Marcel Granollers – Malek Jurizi.

Trackback de la acest site.

Marius

Absolvent de jurnalism, oscilez între cuvinte şi camera de filmat. Pasionat de sport si social media, îmi place când cele două îşi dau mâna. Mă găsiţi pe twitter la marius_moga. Vezi articolele scrise de Marius

Comentarii (1)

  • ardeleanu

    |

    Aceasta este frumusetea unui grand slam, fiecare incearca sa valorifice la maxim fiecare atu se joaca la limite, competitia este la un nivel maxim, felicitari

    Răspunde

Trimite un comentariu