Meciul break-urilor: Zakopalova-Sharapova

Scris de Marius pe in categoria Rezumate meciuri

Sharapova

Optimile de la Roland Garros le-au pus faţă în faţă pe Maria Sharapova şi Klara Zakopalova. Nimeni nu-i dădea vreo şansă cehoaicei, aceasta clasându-se doar pe locul 44 în clasamentul WTA. Cu toate acestea, ea a reuşit un meci extrem de bun şi nu a fost departe de o surpriză de proporţii. În final s-a terminat 6-4, 6-7(5), 6-2.

21 de break-uri a avut meciul dintre cele două, partida fiind disputată într-o zi mohorâtă şi rece la Roland Garros. Cu o durată totală de 3 ore şi 13 minute, meciul a avut parte de schimburi spectaculoase, dispute verbale cu arbitrul şi mulţi nervi de fiecare parte.

Setul întâi s-a jucat conform aşteptărilor, Sharapova reuşind să câştige un game în plus pe serviciul adversarei. A surprins, însă, numărul dublelor greşeli de partea rusoaicei, în număr de 3.

În setul doi s-a ajuns la tiebreak, iar 10 din cele 12 game-uri de până atunci au reprezentat break-uri pe serviciul adversarei. Cu 4 duble greşeli de fiecare parte, setul acesta a fost extrem de echilibrat. Schimburile lungi şi forehand-urile perfecte în lung de linie ale celor două jucătoare au făcut deliciul publicului francez.

În decisiv Sharapova s-a apropiat de forma obişnuită şi a ajuns la 69% cu primul serviciu. Rusoaica a servit de trei ori pentru a câştiga meciul până atunci, însă victoria a venit tot pe un break. Punctul final a fost câştigat tot în urma unei duble greşeli a Zakopalovei. Rămâne de văzut dacă alunecarea Sharapovei din setul 2 va avea urmări, aceasta acuzând o durere la încheietura mâinii drepte.

Maria Sharapova va juca în sferturile turneului de la Paris cu favorita 23, Kaia Kanepi.

Sursă foto.

Trackback de la acest site.

Marius

Absolvent de jurnalism, oscilez între cuvinte şi camera de filmat. Pasionat de sport si social media, îmi place când cele două îşi dau mâna. Mă găsiţi pe twitter la marius_moga. Vezi articolele scrise de Marius

Trimite un comentariu