Oare va reuși împăratul Roger să doboare și ultimul record important?

Scris de Daniel pe in categoria Editoriale

Roger Federer este aproape de o performanță istorică și sunt destul de sigur că ăsta este și va fi pentru ceva timp motivul principal al continuității lui. Performanța de care vorbesc este numărul de săptămâni ca și lider al clasamentului mondial ATP, unde mai are doar o săptămână ca să îl egaleze pe Pete Sampras și încă o săptămână ca să îl depășească. Analiștii tenisului au făcut deja calculele și Wimbledonul care începe săptămâna viitoare poate fi una dintre ultimele lui șanse să își îndeplinească visul.

Deși nu a câștigat turneul de la Halle, unde a pierdut destul de ușor în fața lui Tommy Haas 7-6,6-4, Federer are nevoie să ajungă în finala Wimbledonului contra oricărui alt jucător în afară de Rafael Nadal și Novak Djokovic. Cum ne-am obișnuit în ultimii ani, Federer este obligat să se întâlnească și să îl învingă în semifinale pe Djokovic, victorie care îl va pune foarte aproape de numărul 1.

Nu știu dacă sunt foarte mulți oameni care îl consideră antipatic sau arogant pe Federer dar el este un templu al respectului și fair-play-ului în acest sport, un om care a realizat cele mai mari performanțe în tenis printr-un mix perfect de muncă, talent și inteligență.
Încă îmi amintesc de Federer la 21,22 de ani, un Roger tânăr și cu părul lung, care alterna evoluțiile bune cu cele mediocre. Trebuie să recunosc, a prins perioada perfectă în tenis, când un ciclu de jucători fantastici Pete Sampras/Andre Agassi era foarte aproape de sfârșit.

Pe lângă asta, oamenii potriviți din jurul lui și pregătirea minuțioasă a fiecărui detaliu din cariera lui a contat enorm. Majoritatea jucătorilor foarte talentați au un început de vârf al carierei la o vârstă foarte mică dar nu reușesc să aibă o carieră constantă și îndelungată, iar exemple sunt multe: Martina Hingis, Maria Sharapova, Marco Baghdatis, Caroline Wozniacki.

Asistăm la o generație istorică și în afară poate de generația 80 nu cred că mai are concurență. John Mcenroe, Ivan Lendl, Jimmy Connors și Bjorn Borg putem foarte ușor să îi comparăm cu Roger, Rafael, Novak și Murray.

Dar întrebarea cea mai importantă este: Oare va reuși Federer să reajungă numărul 1 după Wimbledon?

Trackback de la acest site.

Daniel

Pasionat de tenis și comunicare, își începe ziua zâmbind pentru că știe ce trebuie să facă. Îl puteți găsi ciripind pe twitter cu danielsima. Vezi articolele scrise de Daniel

Comentarii (1)

 • ardeleanu

  |

  Frumos descris.
  Eu cred ca este foarte greu acum pe iarba sa egaleze recordul ( poate ma insel) daca erau la US Open aveam mai multa incredere.
  Suprafata este foarte iute si aici cred ca poate peirde un tempo, iar arma cea mai importanta-serviciul- trebuie sa functioneze impecabil.
  Oricum RF este in frunte

  Răspunde

Trimite un comentariu