Retrospectiva saptamanii 4.06 – 11.06

Scris de Daniel pe in categoria Retrospectiva saptamanii


Avem o săptămână încununată cu multe rezultate interesante și un concurs foarte spectaculos la Paris. Așa cum ați putut vedea, Rafael Nadal a a devenit a 7-a oară campion la Paris, devenind cel mai prolific câștigător din istorie.

Dar totuși victoria lui nu a însemnat și schimbarea liderului ATP, Novak Djokovic rămânând momentan împăratul.

Băieții noștri ocupă următoarele locuri:

Retrospectiva saptamanii 21.05 – 28.05 2012

Scris de Daniel pe in categoria Retrospectiva saptamanii

În clasamentul WTA și ATP nu a fost nici o schimbare în top10. Motivul principal al acestei stabilități a fost pauza pe care majoritatea jucătorilor au luat-o pentru a se putea pregăti pentru turneul de la Paris. Și pentru noi a fost totuși o veste bună, având în vedere performanța foarte bună a lui Simona Halep la Brussels, unde a pierdut în finală în fața lui Agnieszka Radwanska cu scorul de 7-5,6-0. Deși scorul pare dezechilibrat, meciul a fost OK din punct de vedere al calității și putem fi mândri de Simona! Ca și fapt divers, Simona Halep a bătut-o în sferturile de finală pe o altă reprezentantă de a nostră, Monica Niculescu.

La Timișoara s-a desfășurat după câțiva ani de pauză un features de $10,000 pentru fete. Deși un turneu mic, suntem mândri să îl avem în preajmă. Puteți vedea poze și păreri aici.

O săptămână lipsită de surprize s-a terminat dar suntem siguri că urmează o săptămână activă din punct de vedere al tenisului. Așa cum știți deja, Roland Garros-ul a început cu 6 fete și 2 băieți pe tablourile concursurilor. În rezumatul zilei veți vedea și rezultatele celor 8 reprezentanți.

Băieții noștri ocupă următoarele locuri:

Retrospectiva saptamanii 14.05 – 21.05 2012

Scris de Daniel pe in categoria Retrospectiva saptamanii

Deși săptămâna 20 a anului s-a terminat, nu putem spune același lucru despre săptămâna de tenis. Așa cum știți, finala masculină de la Roma are de abia azi loc, fiind blocată ieri de timpul ploios.

Rezumatul concursului de la Roma îl puteți vedea aici. Rafael Nadal a câștigat un meci bun contra Novak Djokovic 7-5,6-3.
Ce vă putem spune în schimb este câștigătorea de la simplu femei Maria Sharapova care a avut de trecut un infern pentru a reuși victoria. Maria a revenit de la 6-4,4-0 în favoarea lui

Retrospectiva saptamanii 07.05 – 14.05 2012

Scris de Daniel pe in categoria Retrospectiva saptamanii

S-a încheiat o săptămână puternică și activă pentru tenisul mondial.
Unul dintre cele mai mari turnee din lume, Mutua Madrid l-a avut mare câștigător pe Federer care a plecat într-o cursă pentru a doborâ recordul lui Sampras de supremație ATP.
Puteți citi aici rezumatul final și rezultatele românilor la Mutua Madrid.

Ce schimbări au fost în topurile ATP și WTA:

Retrospectiva 30.04 – 06.05 2012

Scris de Daniel pe in categoria Retrospectiva saptamanii

Bine ai venit la prima retrospectivă a săptămânii pe dintenis.ro
Vom încerca să îți facem un rezumat succint al evenimentelor și clasamentelor care se schimbă săptămânal.
Dacă ai sugestii, idei sau vrei să scrii cu noi, așteptăm un email
 de la tine! :)

Săptămâna 18 a anului 2012 a avut în componență 4 turnee importante – Serbia Open, Estoril, BMW Open și Budapest Grand Prix.