Roland Garros – rezumat, castigatori si concluzii

Scris de Daniel pe in categoria Rezumate meciuri

Nu știu dacă va mai exista vreodată o generație masculina atât de puternică și diversificată ca și cea contemporană cu noi. Performanța lui Nadal, în afară de numărul de turnee câștigate la Paris, aduce tenisul într-o nouă era. A invincibilității. În 8 ani de participare, Rafael Nadal ajunge la a 7-a victorie în finală și la un record greu de atins vreodată: 53-1 raportul meciurilor la Roland Garros și un 12-2 pe zgură contra Djokovic.

Meciul de ieri și azi, fiindcă finala a fost jucată în 3 – Novak, Rafael și ploaia, a fost o încântare pentru fanii lui

Meciul break-urilor: Zakopalova-Sharapova

Scris de Marius pe in categoria Rezumate meciuri

Sharapova

Optimile de la Roland Garros le-au pus faţă în faţă pe Maria Sharapova şi Klara Zakopalova. Nimeni nu-i dădea vreo şansă cehoaicei, aceasta clasându-se doar pe locul 44 în clasamentul WTA. Cu toate acestea, ea a reuşit un meci extrem de bun şi nu a fost departe de o surpriză de proporţii. În final s-a terminat 6-4, 6-7(5), 6-2.

21 de break-uri a avut meciul dintre cele două, partida fiind disputată într-o zi mohorâtă şi rece la Roland Garros. Cu o durată totală de 3 ore şi 13 minute, meciul a avut parte de schimburi spectaculoase, dispute verbale cu arbitrul şi mulţi nervi de fiecare parte.

Mathieu câştigă cu Isner după un nou meci maraton

Scris de Marius pe in categoria Game, set, meci, Rezumate meciuri

5 ore şi 44 de minute pentru 6-7(2), 6-4, 6-4, 3-6, 18-16. Atât a durat meciul dintre Paul-Henri Mathieu şi John Isner. Primul, francez, deci favorit al publicului, iar cel de-al doilea cunoscut pentru meciul demn de un record mondial de la Wimbledon 2010.

Atunci Isner a jucat cu Mahut şi cei doi au intrat în istoria tenisului pentru cel mai lung meci, durata totală fiind de 10 ore, iar partida a fost disputată pe parcursul a trei zile. Scorul în setul decisiv a fost de 70-68 pentru american. 

Serena Williams – infrangere istorica la Roland Garros 2012

Scris de Mihai pe in categoria Game, set, meci, Rezumate meciuri

(c) Yahoo Sports

Serena Williams a pierdut, pentru prima dată în carieră, în runda inaugurală a unui turneu de Grand Slam. Favorită clară la câștigarea trofeului, americanca s-a oprit în primul tur de la Roland Garros, după ce a fost învinsă de franțuzoaica Virginie Razzano (locul 111 mondial). Nimeni nu cred că a pus vreun moment la îndoială faptul că Williams va caștiga această partidă. Cu primul set în buzunar si cu 5-1 în tie break-ul setului al doilea, lucrurile păreau mai mult decât clare.

Însă nu a fost așa. Franțuzoaica a revenit și, după mai puțin de 30 de minute, Williams era condusă cu 5-0 în setul decisiv. Chinuită de crampe musculare și trădată de propriul corp, Razzano a făcut cu greu față ultimelor jocuri ale meciului. Mai mult decât atât, de două ori a pierdut câte un punct, la 30-30, pe propriul serviciu, din cauza strigătelor de durere din timpul schimburilor de mingi – fapt care încalcă regulamentul. Williams a revenit în meci și a câștigat 3 game-uri consecutive punând din ce în ce mai multă presiune pe umerii franțuzoaicei. Cel de-al nouălea game al decisivului merită fără îndoială o pagină specială în cărțile de istorie și asta datorită celor 13 situații de egalitate și a celor 8 mingi de meci avute de Razzano.

Virginie Razzano (FRA, 111 WTA) vs. Serena Williams (USA, 5 WTA): 4-6, 7-6(5), 6-3;

BNL D’Italia de la Roma – rezumat, castigatori si concluzii

Scris de Daniel pe in categoria Rezumate meciuri

Turneul prelungit de la Roma s-a încheiat în sfârșit. Astăzi după-masă Rafael Nadal l-a bătut din nou pe Novak Djokovic pe zgură, ajungând la un 11-2 greu de digerat la întâlnirile directe pe această suprafață.

Deși toată lumea se aștepta și își dorea, Roger Federer nu a reușit să își învingă complexul Djokovic dar se apropie ca și joc de vârful de formă 2007-2008. Nadal își semnează cu această victorie în finală revenirea, având în vedere rezultatele proaste de la începutul anului.

Revelația tabloului masculin a fost