Roland Garros – rezumat, castigatori si concluzii

Scris de Daniel pe in categoria Rezumate meciuri

Nu știu dacă va mai exista vreodată o generație masculina atât de puternică și diversificată ca și cea contemporană cu noi. Performanța lui Nadal, în afară de numărul de turnee câștigate la Paris, aduce tenisul într-o nouă era. A invincibilității. În 8 ani de participare, Rafael Nadal ajunge la a 7-a victorie în finală și la un record greu de atins vreodată: 53-1 raportul meciurilor la Roland Garros și un 12-2 pe zgură contra Djokovic.

Meciul de ieri și azi, fiindcă finala a fost jucată în 3 – Novak, Rafael și ploaia, a fost o încântare pentru fanii lui Nadal. Un joc deschis, puternic și foarte agresiv asupra adversarului, primele 2 seturi deși au ținut 2 ore, păreau că se puteau termina și în 20 de minute. Foarte ușor se putea observa că Djokovic s-a simțit inferior, spărgând duminică banca de odihnă și dădându-și cu racheta în cap de câteva ori azi.

Revelația tabloului masculin din punctul nostru de vedere a fost David Goffin din Belgia – singurul jucător din optimi care nu a fost favorit, eliminând pe parcurs jucători cu state vechi în ATP – Radek Stepanek(favoritul 23), Arnaud Clement și Lucasz Kubot, oprindu-se în fața lui Roger Federer după un meci bun făcut contra legendei.

Dezamăgirile au fost Giles Simon, unul dintre favoriții tribunelor și favoritul 11 la Roland Garros, care a pierdut în turul 3 în fața lui Wawrinka și de asemenea, Andy Murray nu reușește să își revină după accidentarea la spate, pierzănd în sferturile de finală în fața lui David Ferrer.

Tabloul masculin integral îl puteți vedea aici.

La dublu din păcate Horia Tecău și Robert Linstedt au pierdut prematur, concursul fiind câștigat de primii favoriți, Max Mirnyi și Daniel Nestor în fața fraților Bryan.

Pe tabloul feminin a câștigat din fericire Maria Sharapova. Zic din fericire pentru că tot concursul a fost presărat de suprize și în același timp dezamăgiri.

Cu acest concurs câștigat, Maria Sharapova își completează coroana de Grand Slam-uri și devine a șasea jucătoare care câștigă toate cele 4. În același timp, Maria devine din nou numărul unu după o pauză de aproape 5 ani.

În finală Sara Errani a constat ca surpriză și nu a reușit să mențină ritmul Mariei. Meciul a fost scurt, de 2 seturi în care au predominat mingile câștigătoare și greșelile neforțate.

Revelația tabloului feminin este clar finalista din acest an, Sara Errani. A pornit săptămâna pe locul 24 și a terminat-o pe locul 10. O performanță superbă pentru ea, încununată cu victoria în finala de dublu alături de compatrioata ei, Roberta Vinci. O mai putem menționa ca și revelație și pe Yaroslava Shvedova, care venită din calificări a ajuns până în sferturile de finală.

Dezamăgirile turneului sunt Agnieska Radwanska, Victoria Azarenka și Serena Williams. Toate 3 au început anul foarte bine, au avut rezultate excelente dar nu au reușit să facă față ritmului de la Paris.

Trackback de la acest site.

Daniel

Pasionat de tenis și comunicare, își începe ziua zâmbind pentru că știe ce trebuie să facă. Îl puteți găsi ciripind pe twitter cu danielsima. Vezi articolele scrise de Daniel

Comentarii (1)

Trimite un comentariu