Roma – avancronica finalei masculine

Scris de Florin pe in categoria Game, set, meci

Finala turneului ATP Masters Inernazionali BNL d’Italia se dispută anul acesta între Novak Djokovici și Rafael Nadal.
Cei doi protagoniști au trecut de semifinale astfel:
Rafael Nadal – David Ferrer 7-6,6- 0;
Novak Djokovic – Roger Federer 6 -2,7 -6;
Nadal si Djokovici se întâlnesc pentru a treia oară anul acesta, Djokovici a câștigat la Australian Open iar Nadal a câștigat la Monte Carlo. Rivalitatea și istoria întâlnirilor directe se poate exprima în multe cifre și statistici interesante. Am să sintetizez puțin și am sa spun că Nadal e mai bun pe zgură și că ambii jucători sunt în formă.
Anul trecut finala de la Roma s-a disputat între aceeași jucători, meciul a durat 133 minute și a fost câștigat de sârb cu 6-4, 6-4. Era anul în care Djokovici a devenit numărul 1 mondial, câștigând 10 turnee, din care 3 de Grand Slam si 5 Masters 1000.
Având în vedere că meciul se joacă pe zgură, această finală poate fi o revanșă a celei pierdute în aprilie la Monte Carlo, unde Djokovici a fost dominat apatic și a cedat repede în 2 seturi. Pentru azi avem vești bune – ieri în semifinala cu Federer, sârbul a fost agresiv, hotărât și a dominat meciul în întregime.
Cred că va fi un meci frumos, ambii jucători sunt în formă, Roma pare prietenoasă iar finaliștii își pot exprima pe teren nemulțumirile și frustrările generate de rezultatele slabe de la turneul din Madrid și de calitatea zgurei albastre de la același turneu.
La casele de pariuri Rafael Nadal este favorit, cotele fiind 1,8 pentru spaniol si 2,2 pentru sârb.
Înainte de meci fiecare jucător a postat pe conturile private de facebook poze cu personalități italiene. Djokovici a pozat cu idolul copilariei sale Alberto Tomba iar Nadal cu Alexandro Del Piero. Să vedem cine va câștiga – viteza sau tehnica.
Finala poate fi urmarită azi de la ora 17.00 pe Digisport 2.

Trackback de la acest site.

Comentarii (3)

 • ardeleanu

  |

  Interesanta finala, asa cum spui ambii sunt in tensiune maxima si dornici de victorie, voi urmarii comentariile la voi .
  Servus

  Răspunde

 • Marius

  |

  O singura rectificare, finala are loc azi la ora 13:15. Adica acum.

  Răspunde

 • Florin

  |

  S-a jucat azi din cauza faptului ca la Roma a plouat. Eu zic ca a fost o finala frumoasa. Tocmai a castigat Nadal in 2 seturi. Este din nou pe locul 2 si poate deveni chiar nr. 1. Urmatoarele 3 Grand Slamuri sunt decisive, acolo sunt punctele, fiecare valoreaza 2000 pct ATP. Felicitari invingatorului !

  Răspunde

Trimite un comentariu