A inceput Masters-ul de la Roma – Sorana castiga in primul tur

Scris de Daniel pe in categoria Game, set, meci

Duminică deja a început BNL D’Italia, concurs care se ține la Foro Italico în Roma. Ieri am postat pe pagina noastră de facebook câteva poze de la acest club minunat.

Câteva informații despre concurs:
Cotat cu premii de 2,5 milioane de euro este unul dintre cele 9 de categoria Masters 1000. Se ține anual la Foro Italico (club construit de Tito Mussolini în anii 20). Suprafața de joc este zgura, roșie (devine importantă de menționat și culoarea).
În ultimii 7 ani au fost doar 2 câștigători: de 5 ori Rafael Nadal și de 2 ori Novak Djokovic. De asemenea Ilie Năstase l-a câștigat de 2 ori și a ajuns și într-o finală pierdută în fața lui Bjorn Borg.
Pe tabloul feminin, Virgina Ruzici a fost aproape de câștigarea concursului de 2 ori în anii ’80, dar a pierdut ambele finale în fața lui Chris Evert.
Chiar și la dublu românii au avut rezultate notabile, Ilie Năstase și Ion Țiriac au câștigat de 2 ori, iar Năstase a mai ajuns în 3 finale cu alți parteneri. La femei am avut 2 câștigătoare românce, Irina Spârlea fiind cea mai recentă în 1996 iar Virgina Ruzici în 1983.

Dacă doriți să urmăriți meciurile, Eurosport televizează tabloul fetelor iar DigiSport2 tabloul masculin.

Astăzi deja a început a 3-a zi a turneului și am selectat câteva rezultate din primele 2 zile care le considerăm importante.

Duminică supriza zilei a fost înfrângerea lui Raonic din primul tur, care a fost singurul jucător care i-a pus reale probleme lui Federer la Madrid până în finală. Ieri au fost mai mult meciuri interesante, printre cele televizate fiind și meciul lui Isner cu Kohlschreiber.
La fete, supriza este Sorana Cârstea care a învins-o în 3 seturi pe Jelena Jankovic. Sorana este la a doua victorie importantă în ultimele 2 săptămâni după victoria de la Madrid în fața lui Bartoli.

Monica Niculescu nu a reușit să treacă de primul tur, fiind învinsă 6-4, 6-4 de Mchale

Meciurile importante de până acum:

 • J Ferrero – K Anderson 6-4,7-5
 • F Mayer – M Raonic  7-6(5),6-4
 • J Isner – P Kohlschreiber 2-6,7-6(3),6-2
 • D. Ferrer – F. Verdasco 6-3,7-6
 • N. Almagro - M. Cilic 6-2,3-6,6-0
 • F. Fognini - M. Baghdatis 6-2,6-2
 • S. Cârstea – J. Jankovic 6-3,4-6,7-6
 • C. Mchale – M. Niculescu 6-4,6-4
 • A. Ivanovic - S. Kuznetsova 6-4,6-3

Trackback de la acest site.

Daniel

Pasionat de tenis și comunicare, își începe ziua zâmbind pentru că știe ce trebuie să facă. Îl puteți găsi ciripind pe twitter cu danielsima. Vezi articolele scrise de Daniel

Comentarii (1)

 • ardeleanu

  |

  Servus,
  Am vazut pozele postate pe facebook, acest club de tenis este impresionant si iti taie respiratia.frumos foarte frumos

  Răspunde

Trimite un comentariu