Serena Williams – infrangere istorica la Roland Garros 2012

Scris de Mihai pe in categoria Game, set, meci, Rezumate meciuri

(c) Yahoo Sports

Serena Williams a pierdut, pentru prima dată în carieră, în runda inaugurală a unui turneu de Grand Slam. Favorită clară la câștigarea trofeului, americanca s-a oprit în primul tur de la Roland Garros, după ce a fost învinsă de franțuzoaica Virginie Razzano (locul 111 mondial). Nimeni nu cred că a pus vreun moment la îndoială faptul că Williams va caștiga această partidă. Cu primul set în buzunar si cu 5-1 în tie break-ul setului al doilea, lucrurile păreau mai mult decât clare.

Însă nu a fost așa. Franțuzoaica a revenit și, după mai puțin de 30 de minute, Williams era condusă cu 5-0 în setul decisiv. Chinuită de crampe musculare și trădată de propriul corp, Razzano a făcut cu greu față ultimelor jocuri ale meciului. Mai mult decât atât, de două ori a pierdut câte un punct, la 30-30, pe propriul serviciu, din cauza strigătelor de durere din timpul schimburilor de mingi – fapt care încalcă regulamentul. Williams a revenit în meci și a câștigat 3 game-uri consecutive punând din ce în ce mai multă presiune pe umerii franțuzoaicei. Cel de-al nouălea game al decisivului merită fără îndoială o pagină specială în cărțile de istorie și asta datorită celor 13 situații de egalitate și a celor 8 mingi de meci avute de Razzano.

Virginie Razzano (FRA, 111 WTA) vs. Serena Williams (USA, 5 WTA): 4-6, 7-6(5), 6-3;

Etichete:, , , ,

Trackback de la acest site.

Mihai

Dependent de gimnastică, tenis, handbal și pasionat de marketing, social media si jurnalism, este de părere că sportul ne poate face viața mai frumoasă și sănătoasă. Nu trece zi fără să scrie ceva despre sport și consideră că nu fotbalul este sportul rege în România! Contact email Facebook.

Trimite un comentariu