Ziua 10 la RG12 – Frumusetea jocului a iesit la iveala

Scris de Daniel pe in categoria Game, set, meci

Din păcate și din fericire în același timp, Roland Garros-ul se apropie de final. Ziua 10 a fost una magică cu meciuri extraordinar de echilibrate pe tabloul masculin și destul de ușoare pe tabloul feminin.

Roger Federer a făcut un meci ciudat, dar care s-a terminat cu bine după el. După ce a dat aproape 2 ore doar rame și mingi 2 degete în afara terenului, Roger a reușit să remonteze avansul de 2 seturi al lui Juan Martin Del Potro și să câștige după 3 ore și jumătate în 5 seturi.
Scorul final a fost 3-6,6-7,6-2,6-0,6-3 pentru Roger și se va întâlni în semifinale cu Novak Djokovic pentru a reedita semifinala de anul trecut. Sper să fie același deznodământ și să îl vedem pe Roger din nou în finală.

Adversarul lui Roger, Novak Djokovic a avut un meci extrem de greu ieri, în care a salvat 4 mingi de meci al lui Jo-Wilfried Tsonga. Meciul a durat 4 ore și 10 minute, 5 seturi și a avut nenumărate schimburi de mingi spectaculoase. Deși împins mult de la spate de public, Tsonga nu a reușit să ajungă într-o semifinală pariziană mult așteptată de public.
Scorul final a fost 6-1,5-7,5-7,7-6,6-1 pentru Novak care continuă să își întărească poziția de liderul în clasamentul ATP.

Pe tabloul feminin am avut 2 meciuri la care nimeni nu s-ar fi așteptat în faza asta atât de avansată. Samantha Stosur și-a confirmat sezonul bun pe zgură și a bătut-o în minimum de seturi pe slovaca Dominika Cibulkova. Meciul a fost echilibrat doar prima jumătate de oră în care Stosur părea să își testeze adversara, după care a intrat în joc și nu a mai lăsat nici o ocazie de revenire. Scorul final a fost 6-4,6-1 pentru Samantha care va juca cu Sara Errani.

Angelique Kerber, favorita 10 și speranța Germaniei în acest turneu nu a reușit să o învingă pe Sara Errani, revelația concursului. Deși a servit mai bine ca Sara, Angelique a pierdut în 2 seturi 6-3,7-6 fără a reuși să pună reale probleme italiencei.

Astăzi vom putea urmări la Eurosport 1 și Eurosport 2 meciurile Andy Murray(4) – David Ferrer(6) și Nicolas Almagro(12) – Rafael Nadal(2) pe tabloul masculin, iar Kaia Kanepi(23) – Maria Sharapova(2) și Yaroslava Shvedova – Petra Kvitova(4) pe tabloul feminin.

Trackback de la acest site.

Daniel

Pasionat de tenis și comunicare, își începe ziua zâmbind pentru că știe ce trebuie să facă. Îl puteți găsi ciripind pe twitter cu danielsima. Vezi articolele scrise de Daniel

Trimite un comentariu