Ziua 8 la Madrid – Tecau in finala!

Scris de Daniel pe in categoria Game, set, meci

Ca la orice turneu, ultimele 2 zile sunt cele mai importante alte concursului. Astăzi a fost ziua semifinalelor și din fericire am avut timp și răbdare să urmăresc majoritatea dintre ele.

La bărbați ambele meciuri au fost încântătoare dar și diferite.
Tomas Berdych a câștigat un meci foarte echilibrat contra Juan Martin del Potro7-6,7-6. Înainte de începerea meciului eu mizam pe victoria lui del Potro, având în vedere începutul bun de sezon în care a câștigat concursul de la Estoril. Probabil rezultatele erau mult mai bune dacă Roger Federer nu l-ar fi bătut anul ăsta peste tot unde l-a prins – 4 victorii în primele 4 luni ale anului.
Se poate spune că elvețianul încă se răzbună pentru finala pierdută în 2009 contra del Potro, finala care ar fi însemnat al 18-lea Grand Slam pentru Federer.

Vorbind de Federer, a câștigat la pas meciul cu Janko Tipsarevic cu 6-2,6-3 fără a avea probleme majore. Așa cum am menționat și pe twitter, reverul elvețianului a fost astăzi la înălțime, arătând o poftă extraordinară de joc.

Meciurile de azi de la simplu:

  • Roger Federer – Janko Tipsarevic 6-2,6-3
  • Tomas Berdych – J. del Potro 7-6,7-6

La dublu avem un motiv foarte bun de bucurie, Horia Tecău și Robert Linstedt reușind să se califice în finala de dublu a turneului de la Madrid, după un meci în care am realizat că cei doi nu știu să câștige ușor. Cei doi vor avea o misiune mai ușoară decât se așteptau în finală, având în vedere că favoriții turneului au pierdut în semifinale.

Rezultate la dublu bărbați:

  • Robert Linstedt/Horia Tecău – M. Bhupati/R. Bopanna 6-4,1-6,10-7
  • M.Fyrstenberg/M. Matkowski - M. Mirnyi/D. Nestor 6-7,7-6,12-10

La femei, Azarenka și-a respectat statutul de favorită și a câștigat un meci considerat greu la început cu Radwanska. Deși scorul 6-2,6-4 pare unul categoric, meciul s-a jucat mai mult pe greșelile adversarei. Radwanska are un început de an foarte bun, reușind săptămâna asta să urce pe locul 3 WTA.

Pe partea cealaltă, ”cenușăreasa” de la Madrid, Lucie Hradecka nu a reușit să provoace încă o supriză și să o învingă pe Serena Williams. Serena care pare să aibă o creștere de formă și o dorință de performanță. La începutul turneului se zvonea că participă doar din motive financiare, având în vedere că unii jucători sunt invitați pe bani de către organizatori.

Rezultele zilei:

  • V. Azarenka – A. Radwanska 6-2,6-4
  • S. Williams – L. Hradecka 7-6,6-0

Finala de dublu se joacă chiar în timp ce scriu acest articol între S. Errani/R. Vinci și E. Makarova/E. Vesnina.

Trackback de la acest site.

Daniel

Pasionat de tenis și comunicare, își începe ziua zâmbind pentru că știe ce trebuie să facă. Îl puteți găsi ciripind pe twitter cu danielsima. Vezi articolele scrise de Daniel

Trimite un comentariu